United Nations Climate Change Secretariat
DEMO
Neem contact op
“Cornerstone is vanaf het begin een betrouwbare partner geweest: bij het ontwikkelen van interne kennis, maar ook door te adviseren over de mogelijkheden van de oplossing.”

Klimaatverandering aanpakken met training en ontwikkeling

Door de jaren heen is de stad Bonn een belangrijke plek voor de Verenigde Naties geworden, en in het bijzonder wanneer het gaat om de strijd tegen klimaatverandering. Dat komt doordat Bonn de plek is waar het klimaatbureau van de VN is gevestigd (in het kader van het klimaatverdrag UNFCCC). Deze organisatie, met destijds maar een handvol medewerkers, werd opgericht naar aanleiding van de VN-conferentie over milieu en ontwikkeling in Rio de Janeiro in 1992. Vandaag de dag zijn er zo'n 500 mensen in meer dan 100 verschillende landen in dienst. Vanwege deze snelle groei, en om beter te tegemoet te kunnen komen aan nieuwe uitdagingen en vereisten, moest het HR-management volledig opnieuw worden ingericht.

Tijdens de klimaatconferentie van 2015 in Parijs stelde het klimaatbureau nog ambitieuzere doelstellingen voor zichzelf. Om deze doelen te kunnen bereiken, moesten eerst administratieve struikelblokken in het HR-beleid worden opgelost en moesten centrale processen worden geautomatiseerd en vereenvoudigd. “Tot nu toe was ons HR-management veelal een reactief proces dat zich vooral op de administratieve kant richtte. Daardoor lukte het niet om het personeelsbeheer ook een strategisch tintje te geven,” vertelt Niels Lohmann, Talent Manager en Head of HR Learning & Performance bij het klimaatbureau. “Het ontbrak vooral aan een systematische aanpak, efficiency en transparantie. Bovendien werden onze managers nauwelijks betrokken in het L&D en Performance Management-proces.” Als oplossing investeerde het klimaatbureau meer in talentmanagement om zo de efficiëntie binnen de HR-afdeling te verbeteren, mogelijkheden te creëren voor medewerkers om betere service te bieden en managers te helpen met meer doelgerichte contactmomenten.

"Cornerstone is vanaf het begin een betrouwbare partner geweest: bij het ontwikkelen van interne kennis, maar ook door te adviseren over de mogelijkheden van de oplossing."
Niels Lohmann, Talent Manager en Head of HR Learning & Performance
Klimaatbureau van de Verenigde Naties

Waarom Cornerstone

Procesoptimalisatie en een HR-proces dat was aangepast aan de strategische doelen van de organisatie zouden bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het klimaatbureau als werkgever. In eerste instantie zouden vooral bestaande medewerkers zich betrokkener voelen bij de organisatie. Bovendien zou de organisatie met een sterker werkgeversimago op de lange termijn beter in staat zijn om de allerbeste kandidaten binnen te halen.

Met dat doel voor ogen koos het klimaatbureau de Talent Management-oplossing van Cornerstone OnDemand voor zijn Learning en Performance Management. “Al vanaf het eerste begin wilden we een cloudsysteem waar we onze HR-processen stap voor stap in konden integreren en dat we regelmatig konden bijwerken zonder dat dat veel tijd en moeite zou kosten,” legt Lohmann uit. “Bovendien wilden we dat onze processen eenvoudiger, meer geautomatiseerd en intuïtiever voor iedereen zouden zijn.”

Omdat gegevensbeveiliging een hoge prioriteit heeft bij de VN, is transparantie over de omgang met gegevens voor het klimaatbureau even belangrijk als de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de leverancier van het Talent Managementsysteem. Cornerstone bleek voor het klimaatbureau de transparante dienstverlener te zijn die niet alleen een organisch gegroeide systeemoplossing bood, maar die met verschillende certificeringen en de manier waarop de infrastructuur is ingericht ook verregaande gegevensbeveiliging garandeert.

In maart 2012 werd eerst het Learning-systeem uitgerold. Later volgde het Performance Management-systeem.

500

Employees

Wereldwijd

State & Local

Share this story.

Read the full story.

Sluit u aan bij 38+ miljoen gebruikers van de nummer 1 in talentmanagementoplossing ter wereld

Vraag een gesprek aan